Hlavní obsah

Lyžař Bauer se šetří, nepojede středeční bruslařskou patnáctku

SAPPORO

Držitel stříbrné medaile z loňských olympijských her v běhu na 15 kilometrů Lukáš Bauer chybí v nominaci českého kvarteta na středeční závod na této trati na mistrovství světa v klasickém lyžování v japonském Sapporu. Bauer se chce šetřit na další závody.

Foto: Adidas

Lukáš Bauer

Článek

"Domluvil jsem se na vynechání tohoto závodu na můj popud s trenérem Miroslavem Petráskem. Bruslení letos ideálně nejezdím, chci se připravit na klasickou padesátku a štafetu," řekl v úterý novinářům Bauer. "Na maraton si věřím, i když bude hodně náročný. Ale riskuji. Chci všechno, nebo nic," uvedl Bauer, který v sobotním skiatlonu obsadil sedmé místo.

Trenér Petrásek jeho absenci potvrdil. "Lukáš určitě nebude ve středu startovat. Po dlouhé nemoci a problémech s kolenem by nezvládl všechny zbývající závody, na které se šetří," řekl Petrásek.

Koukal poprvé po zranění trénoval

Bauer patřil v posledních osmi letech na mistrovstvích světa vždy k nejlepším českým běžcům na patnáctikilometrové trati. Stříbrnou olympijskou medaili před rokem v italském Pragelatu získal v závodu klasickou technikou, před dvěma lety na MS v německém Oberstdorfu skončil na bruslařské patnáctce pátý.

Ve středečním závodu na 15 kilometrů se v českém kvartetu představí Jiří Magál, Milan Šperl, Dušan Kožíšek a Martin Koukal. Ten po svém nedělním pádu a zranění ramena v úterý poprvé trénoval. Naopak nemocný Martin Jakš už v úterý odcestoval domů.

"Dva dny jsem se věnoval léčení. Fyzioterapeut Michal Truc a Luděk Vágner se mnou strávili společně s lékařem Koldovským čtyři hodiny denně. Věnovali jsme se cvičení s bolavým ramenem, které jsem měl na trénink zatejpované," poznamenal Koukal, jenž už poraněnou ruku zvedne a na tréninku si poprvé vyzkoušel, jak bude rameno reagovat na zatížení.

Reklama