Hlavní obsah

Ruské noviny chválí "rychlík" Neumannovou

S "českým rychlíkem" soupeřily podle ruského deníku Sovětskij sport lyžařky v úterním běhu na 10 kilometrů volnou technikou na světovém šampionátu v japonském Sapporu. Kateřina Neumannová, která zvítězila s téměř půlminutovým náskokem před druhou Ruskou Olgou Zavjalovovou, na trati neběžela, ale letěla podle mistrovského jízdního řádu, napsal list.

Článek

"Kateřina byla jasně nejlepší z nás všech. Možná bych s ní neprohrála o tolik, kdybych věděla, jak běží. Trenéři mě do konce vedli podle časů (Kristiny) Steiraové," řekla listu ruská lyžařka. Od začátku závodu byla Zavjalovová přesvědčena, že se dostane do první trojky.

"Jasně jsem v čele viděla Kateřinu Neumannovou a Kristinu Steiraovou a třeba je to neskromné, tak i sebe. Jenom jsem nečekala, že Neumannová vyhraje o tolik," přiznala vítězka skiatlonu Zavjalovová.

Sport-express označil závod za mistrovský kousek Neumannové. "Startovala poslední a znala časy všech svých soupeřek. Dva kilometry před cílem vedla před Zavjalovovou o 25 sekund a čeští trenéři mohli jít vítat Neumannovou do cíle s panákem becherovky, aby oslavili její výhru," napsal list.

Rozdíl mezi první Češkou a druhou Ruskou činil nakonec 26,5 sekundy. "Všem ukázala, že existuje elita lyžařského sportu, ale existuje navíc i Kateřina Neumannová!" pochválil list českou lyžařskou královnu.

Reklama