Hlavní obsah

Neumannovou čeká poslední závod na MS v kariéře

SAPPORO

Posledním vystoupením staronové mistryně světa Kateřiny Neumannové na lyžařském šampionátu v Sapporu bude čtvrteční start ve štafetě na 4x5 kilometrů. České kvarteto by do závodu mělo nastoupit ve složení Helena Erbenová, Kamila Rajdlová, Ivana Janečková a dvojnásobná medailistka Neumannová bude finišmankou.

Článek

Ve stejném složení startovala česká štafeta před dvěma lety na mistrovství světa v německém Oberstdorfu, kde obsadila šesté místo. Titul získalo Norsko.

V této sezoně se české lyžařky dokázaly poprvé po 20 letech prosadit na stupně vítězů ve Světovém poháru, když doběhly třetí v prosincové štafetě ve francouzském La Clusaz. O měsíc dříve byly čtvrté ve švédském Gällivare, kde je o lepší výsledek připravila nehoda Janečkové, která po kolizi se soupeřkou ztratila lyži.

"Bude záležet na tom, jak udržíme kontakt s nejlepšími týmy. Naše vyhlídky nevidím špatně," řekla novinářům Neumannová, která po štafetě odcestuje v pátek domů.

Na startu se představí celkem šestnáct štafet. V původní startovní listině česká štafeta pořadatelům vypadla, po telefonátu z české výpravy ale svůj omyl okamžitě napravili.

Reklama