Hlavní obsah

Sobotka: Najít nástupkyni Neumannové nebude snadné

SAPPORO

Zacelit mezeru po odchodu Kateřiny Neumannové patří k nejobtížnějším úkolům českého lyžování, které čeká za dva roky mistrovství světa doma v Liberci. Podle předsedy Českého svazu lyžařů Lukáše Sobotky by bylo velkým překvapením, kdyby se reprezentantům v roce 2009 povedlo vybojovat medaile, které v Sapporu získala nejlepší česká běžkyně na lyžích všech dob.

Článek

"Najít nástupkyni Neumannové bude asi chvilku trvat," řekl Sobotka novinářům. "Ale určitě máme silný tým běžců. Bude také hodně záležet na tom, jak se nám podaří pracovat s talenty," dodal Sobotka

Jednou z cest v hledání nových adeptů je i soutěž Hledá se nová Kateřina Neumannová. "Rádi bychom přilákali další zájemce k lyžování a rozšířili pole závodníků tak, aby bylo z čeho vybírat," uvedl Sobotka.

Sobotka vede svaz od loňského června a s výsledky lyžařů ve své první sezóně v čele svazu může být navýsost spokojen. Postaraly se o to především slalomářka Šárka Záhrobská, která získala první světový titul pro Česko v alpských disciplínách, a nyní Neumannová úspěšnou obhajobou zlata z Oberstdorfu.

Reklama