Hlavní obsah

Rajdlová po úspěšné sezóně uvažuje o konci kariéry

SAPPORO

Navzdory životnímu úspěchu v podobě jedenáctého místa na mistrovství světa v závodu na 30 kilometrů klasicky uvažuje Kamila Rajdlová o tom, že bude následovat Kateřinu Neumannovou a ukončí kariéru. Osmadvacetiletá běžkyně na lyžích si užívá nejlepší sezónu v kariéře a po odchodu olympijské vítězky a mistryně světa Neumannové by měla převzít roli české jedničky.

Článek

Nelíbí se jí však, jak funguje ženská část běžecké reprezentace.

"Chtěla bych úsilí, které věnuji lyžování, dát do smysluplnější činnosti," řekla překvapivě Rajdlová novinářům krátce po doběhnutí sobotního maratónu. Vzápětí však běžkyně, která dlouhá léta závodila v hlubokém stínu Neumannové, svá slova o ukončení kariéry trochu korigovala. "Definitivní rozhodnutí nechám až na konec sezóny," uvedla Rajdlová.

"Možná bych i u lyžování zůstala, ale to by se muselo hodně věcí v ženském lyžování změnit," prohlásila. "Péče o ženský tým zaostává za muži ve všech směrech. Ti mají dokonalou partu i celý servis. Mám pocit, že naší práci chybí systém," řekla Rajdlová.

V této sezóně se jí podařilo skončit dvakrát na desátém místě v závodech Světového poháru. Při Tour de Ski v německém Oberstdorfu porazila i Neumannovou, podruhé skončila desátá v estonském Otepää.

Údajné nedostatky, o nichž se zmínila, se pochopitelně netýkaly Neumannové. Hvězda českého lyžování měla dokonalé zázemí ve vlastním servisním týmu v čele se Švédem Ulfem Olssonem.

Reklama