Hlavní obsah

Běžec na lyžích Angerer vyhrál podruhé za sebou SP

DRAMMEN

Německý běžec na lyžích Tobias Angerer obhájil loňské vítězství v celkovém hodnocení Světového poháru. Vítěz seriálu Tour de Ski získal druhý křišťálový glóbus formálně "bez boje", neboť on ani jeho nejbližší pronásledovatel Alexandr Legkov nenastoupili do středečního sprintu v norském Drammenu. Angerer tak bude mít tři závody před koncem sezóny nedostižný náskok 378 bodů.

Článek

Německému lyžaři, jenž za měsíc oslaví třicetiny, pomohl k obhajobě vítězství v SP právě triumf v nově založeném seriálu Tour de Ski, jenž byl honorován 400 body. Vedle toho rodák z Traunsteinu vyhrál dva závody Světového poháru. Na mistrovství světa v Sapporu získal univerzální běžec, jenž je schopen uspět ve sprintu i na trati 30 km, stříbrnou a bronzovou medaili.

Angerer se stal po norské legendě Björnu Dähliem a Švédech Gunde Svanovi a Peru Elofssonovi čtvrtým běžkařem historie, jemuž se podařilo obhájit vítězství v SP. "Na to jsem hodně pyšný. Když jsem začínal, byl Gunde Svan mým obrovským vzorem. Nikdy se mi ani nesnilo o tom, že dosáhnu něčeho podobného jako on," řekl agentuře SID Angerer, jenž převezme velký Křišťálový glóbus po finále Světového poháru 25. března ve Falunu.

Díky Angererovu triumfu tak zůstává křišťálový glóbus už čtvrtý rok v německých rukou. Jeho předchůdci na trůnu byli Axel Teichmann a René Sommerfeldt.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články