Hlavní obsah

Lyžařská hvězda si vyzkoušela slalom, tentokrát ale na obloze

Praha

Mikaela Shiffrinová toho podle svých slov prožila už hodně. Avšak to, co si fenomenální lyžařka vyzkoušela toto úterý, prý bylo tím nejúžasnějším zážitkem. Čtyřiadvacetiletá Američanka usedla do stíhačky F-16 a z letu byla doslova unešená. „Nemohla jsem ani pořádně dýchat, byla to ta nejúžasnější věc, kterou jsem kdy zažila“ prohlásila pětinásobná světová šampionka.

Foto: Sport.cz

Mikaela Shiffrinová se proletěla ve stíhačce.

Článek

Americká lyžařka se už několikrát pochlubila fotografiemi, jak zvedá činky a maká na fyzičce. Tento týden však vyrazila za adrenalinem. V úterý ve svém rodném Coloradu navštívila Petersonovu leteckou základnu a usedla do stíhacího letounu.

„Byla to ta nejúžasnější věc, kterou jsem kdy zažila,“ uvedla Shiffrinová po letu na sociálních sítích. „Dokonce jsem mohla udělat několik slalomů na obloze. V té rychlosti a při tom přetížení jsem ani nemohla pořádně dýchat. Hlava se mi pořád motá, moje kolena se pořád třesou, ale byl to fantastický zážitek,“ dodala.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Still reeling🤪 #airforce #usafa

Příspěvek sdílený Mikaela Shiffrin ⛷💨 (@mikaelashiffrin),Kvě 29, 2019 v 4:19 PDT

Lyžařskou hvězdu k letu v F-16 inspirovala její kamarádka, několikanásobná olympijská vítězka v plavání Missy Franklinová, která se proletěla před čtyřmi roky. Po nezapomenutelném zážitku bude Shiffrinová zase pokračovat v přípravě na nadcházející sezonu.

V ní bude pětinásobná světová šampionka a olympijská vítězka obhajovat hned několik křišťálových glóbů. Tři malé za slalom, obří slalom a super-G a také velký za celkové vítězství ve Světovém poháru. Dokonce už prý má vymyšlený i oslavný tanec, který od ní žádali fanoušci.

Reklama

Související témata: