Hlavní obsah

Rakouský tisk lituje "nešťastné milence" Raicha a Schildovou

Chybělo osm setin vteřiny - takové jsou nejčastější titulky pondělního rakouského tisku, který se vesměs už od prvních stran věnuje závěru Světového poháru v nejúspěšnějším rakouském sportovním odvětví, alpském lyžování. Deníky tak zdůrazňují nejtěsnější výsledek celkového hodnocení v historii Světového poháru mužů, v němž domácí favorit Benjamin Raich přišel až v závěrečných závodech o téměř jistý triumf.

Článek

Deník Kurier připomíná, že historie se někdy opakuje, a poukazuje na rok 2001, kdy byl Mario Matt rovněž mistrem světa ve slalomu, ale v posledním závodě skončil druhý za Raichem a přišel o malý globus za tuto disciplinu.

Všechny listy zároveň připomínají, že obdobný osud potkal i Raichovu životní partnerku Marlies Schildovou, která se před víkendovými finálovými závody zdála být rovněž už skoro jistou držitelkou velkého křišťálového glóbu. "Hollywoodský happyend" hvězdného páru se ale nekonal, naopak se na poslední chvíli rozplynul, píše Kronen Zeitung.

Deník Österreich oba "nešťastné milence" utěšuje, označuje je naopak za "šťastné smolaře" a zdůrazňuje, že nemají proč být smutní. "Marlies je už dávno bohatá (raich) díky Bennimu a on v ní má svůj štít (Schild). Není důvod plakat, leda tak štěstím. Všechno jiné by bylo absurdní," zdůrazňuje list.

V celkovém hodnocení Světového poháru vyzdvihuje rakouský tisk mimořádně úspěšnou sezonu žen, které dosáhly rekordního počtu 23 vítězství a získaly všechny křišťálové poháry. Mezi pozitiva řadí i nejdramatičtější finále všech dob, které se rozhodovalo až v úplně posledních závodech.

K minusům naopak podle médií patří letošní vystoupení rakouských mužů, kteří utrpěli debakl na mistrovství světa a zachraňovali je slalomáři Raich a Matt. V palbě kritiky se ocitli zejména Hermann Maier a Rainer Schönfelder.

Reklama