Hlavní obsah

Neumannová byla v předvečer loučení hvězdou švédského Falunu

FALUN

Ve Falunu byla Kateřina Neumannová během své kariéry devětkrát, i proto se jí pořadatelé odvděčili. Česká běžkyně na lyžích je nejobletovanější sportovkyní závěru Světového poháru. Na oficiální tiskovou konferenci přišla s dcerou Lucií a pak se jí na náměstí při slavnostním ceremoniálu dostalo poděkování a rozloučení od organizátorů. V předvečer jejího posledního závodu v životě.

Článek

"Chci pozdravit a poděkovat hlavně skupince Čechů, kteří sem za mnou přijeli," řekla Neumannová směrem k asi dvaceti kamarádům už s kyticí a drobným dárkem v rukách. Spolu s ní na pódiu stál Nor Frode Estil, bývalý olympijský vítěz a mistr světa. I on se rozhodl, že letošní sezóna bude jeho poslední. "Díky za pozvání, byla jsem tu mnohokrát a mám na toto místo hodně vzpomínek," povídala Neumannová.

Když se zjevila na předzávodní tiskové konferenci, nastalo pozdvižení. Sál zaplněný novináři se v tu chvíli ani trochu nezajímal o již jistou celkovou vítězku Světového poháru Virpi Kuitunenovou z Finska. Vedle české běžkyně se posadila dcera Lucie, která do Falunu přijela až dnes. "Mámo, já už si umím nalít sama," pronesla na celý sál bez zájmu o okolí a jala se plnit skleničku pitím. "Pssst," okřikla ji Neumannová.

"Kateřino, tato sezóna je prý vaše poslední. Je to pravda?" zeptal se moderátor besedy. "Ano, definitivně," ujistila všechny přítomné česká lyžařka. "A co budete dělat?" zněl další dotaz. Neumannová postupně prozradila všechny své plány do budoucna. "Ale teď budu hlavně odpočívat. Zeptejte se mě tak za sto dní, co bude moje hlavní práce," usmívala se. "Bude nám chybět. Hodně jsme toho letos prožily a zažily jsme i hodně legrace," prohlásila Kuitunenová.

Reklama