Hlavní obsah

Co čeká Neumannovou? Nejdříve sto dní hájení

Václav ProcházkaPrávo

Řada jejích dalších aktivit je zřejmá, ale o své budoucnosti chce Kateřina Neumannová ještě hodně přemýšlet. Sto dní hájení si nyní chce vybrat bývalá běžkyně na lyžích. „Můžou politici, proč bych nemohla já,“ usmívala se po poslední falunské bitvě závodní kariéry.

Článek

Je jasné, že ji uvidíme v televizi, bude z ní moderátorka. Ale třeba i funkcionářka, sportovní manažerka nebo něco úplně jiného? Sama zatím tak úplně přesně podle všeho neví. Ale u jednoho oboru určitě nezůstane.

„Potřebuju si srovnat v hlavě svoje soukromé, osobní věci, rozmyslet si, co by mě nejvíc bavilo dělat,“ pravila pro ČTK. Není nucena okamžitě vyrazit za pracovními aktivitami. Možná si ještě předtím dopřeje oddech na sjezdovkách, pokud bude kde. Vyloučit se asi nedá brzká dovolená u moře, do teplých krajů vyrážela po většině předešlých zim. „Tři měsíce si teď budu ujasňovat myšlenky. A pak vám řeknu víc,“ podotkla dále.

V minulých týdnech naznačila, že by se jí nijak neprotivilo, kdyby k tříleté Lucce přibyl další potomek. Bude si moci dovolit víc i v běžném žití. Slavnosti, večírky... To vše asi teď přijde v hojnější míře. „Vždy jsem se těšila na jaro po sezóně, ale i oslav se brzo přejím,“ uvedla.

Má též předsevzetí třikrát týdně sportovat. Také kvůli figuře. „Mám trochu nepříjemný pocit z toho, že se budu muset podstatně víc omezovat v jídle, protože výdej bude menší,“ usmívala se nad vidinou budoucnosti. Zažije nové pocity. „Byla spousta dní, kdy člověk opravdu na trénink nechtěl, ale musel. Teď si vychutnám, že budu chodit sportovat, opravdu kdy budu chtít,“ dodala.

Na co všechno se může Kateřina Neumannová vrhnout
Moderátorka v televizi - Záhy přijde na obrazovky pořad Sportujeme s Katkou. Nezmizí tak z povědomí veřejnosti, upevní svůj marketingový potenciál, zřejmě lze vytvořit dlouhodobý seriál s patřičnou sledovaností.
Pozice v představenstvu Skiareálu ve Špindlerově Mlýně - Lukrativní kšeft, ovšem za předpokladu, že je zima, jak má být.
Penzión Zadov - Nevěnuje se mu tolik, jako kdyby na jeho využití měla být závislá. Splátky ji ale asi budou nutit, aby ji zajímal více než jen jako místo k občasnému přebývání na Šumavě. Žít však chce v Praze.
Prvoligový fotbalový klub v Brně - Propojení zjevně hlavně přes manažera Josefa Jindru, kterého mimochodem bulvár dále prohlašuje za otce její dcery Lucky. Ona se k tomu nevyjadřuje.
Práce pro ČOV - Připouští to spíše než možnost zapojení se do politiky, v níž se zatím neukázala, pokud do toho nepočítáme zobrazení na billboardech KDU-ČSL. Jindrova agentura je partnerem lidovců.
Činnost v organizačním týmu MS 2009 - Rýsující se dohoda o tom, že bude tváří šampionátu, nebyla dotažena. A kdoví jestli bude. Nenaplní se spíše úvahy o tom, že se přece jen sveze doma ještě jako závodnice?
Tréninková skupina - Manažersky se zřejmě bude podílet na přípravě „letních“ nadějí, které má ve skupině - veslařku Knapkovou i atleta Machuru. Příští rok můžou zářit na olympiádě v Pekingu.
Rodina - Nepopírá, že si přeje druhé dítě. Je to pravděpodobnější než vdavky. Potomek by postavil řadu aktivit stranou, ale i s dcerou si zorganizovala život sportovkyně a neztratila cenný kontakt s nejbližšími.

Reklama