Hlavní obsah

Skokan Mazoch se poprvé od svého pádu objevil na veřejnosti

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM

Skokan na lyžích Jan Mazoch se ve středu poprvé od svého těžkého pádu objevil na veřejnosti. Po 74 dnech od dramatu v polském Zakopaném se krátce zastavil na radnici ve Frenštátu pod Radhoštěm, kde obdržel z rukou starosty Stanislava Hrabovského jedno z ocenění určených pro nejlepší sportovce města za rok 2006.

Článek

S Mazochem se ve středu podruhé od nešťastné události v závodu Světového poháru setkal také nejlepší český skokan na lyžích Jakub Janda, další ze zástupců tamního oddílu. Po převzetí ceny odjel Mazoch na další pokračování rehabilitace.

Mazoch se po pádu léčil v krakovské nemocnici v Polsku, kde několik dní ležel v umělém spánku. Lékaři se vinou vážného zranění hlavy dokonce chvíli obávali o jeho život. Skokan se však úspěšně zotavuje a v současnosti se těší dobré náladě a pohodě.

"Jsem nyní v dobrém psychickém stavu, mám chuť každodenně cvičit a jsem spokojený s průběhem rehabilitace. Uvidíme, jak dopadne celkové vyšetření," citoval Mazochova slova jeho manažer Jan Baier.

Koncem dubna čeká vnuka Jiřího Rašky plánované kompletní vyšetření. Po zveřejnění výsledků by měl jednadvacetiletý sportovec předstoupit dokonce před novináře na tiskové konferenci.

Reklama