Hlavní obsah

Lyžařka Kosteličová ukončila kariéru

ZÁHŘEB

Čtyřnásobná olympijská šampiónka ve sjezdovém lyžování Janica Kosteličová ukončila kariéru. Oznámila to ve čtvrtek na tiskové konferenci v Záhřebu. Pětadvacetiletá chorvatská lyžařka zdůvodnila rozhodnutí vleklými zdravotními potížemi s koleny a zády.

Článek

"I když bych moc ráda lyžovala, přišel čas ukončit závodní kariéru," uvedla Kosteličová. "Už jsem si vytrpěla dost bolesti a zranění. Nechci tím projít znovu," dodala lyžařka, která se během kariéry podrobila deseti operacím kolen. Před třemi roky podstoupila také operaci štítné žlázy a šest měsíců měla pauzu.

"Strach ze zranění a dalších operací ale není to jediné, co mě přimělo skončit. Jsem zamilovaná," prohlásila Chorvatka. "Nejsem ale z těch lidí, kteří by vyhledávali publicitu. Doufám, že můj život teď bude o něco snazší," uvedla a vyhnula se konkrétní odpovědi ohledně svého přítele.

Rodačka ze Záhřebu se také těší, že si najde víc času na svůj nedávno otevřený salón krásy.

"Možná, že někdy v budoucnu mi začne v hlavě vrtat nápad, vrátit se k lyžování, dost o tom ale pochybuji, že by mě to zviklalo," řekla Kosteličová, která vyhrála celkem 30 závodů Světového poháru a stala se pětkrát světovou šampionkou.

Její otec a trenér v jedné osobě Ante Kostelič to ale nevidí tak jednoznačně. "Znáte to. Teď skončila, ale za dva roky se může zase objevit na sjezdovkách. Nebyla by ani první ani poslední," prohlásil.

Reklama