Hlavní obsah

Největší soupeřka Záhrobské Schildová je v nemocnici

Nejlepší slalomářka uplynulé sezóny a největší soupeřka Šárky Záhrobské Marlies Schildová je v nemocnici s poraněním hlavy a kolena. Zranění by ale neměla být vážná. Podle agentury APA si přivodila otřes mozku a pohmožděniny při středečním pádu na rakouském ledovci Stubai, po němž upadla do bezvědomí. Na innsbruckou kliniku dopravil Rakušanku vrtulník.

Článek

Pětadvacetiletá Schildová v uplynulé sezóně Světového poháru vyhrála sedm z devíti slalomů, na světovém šampionátu v Aare ji ale Záhrobská porazila a získala senzačně zlato. V bojích o malý křišťálový glóbus před českou lyžařkou skončila už jen druhá Nicole Hospová.

Zranění Schildové by neměla být vážná. Podle prvních informací má otřes mozku a stěžovala si na bolesti v levém koleně. Na hlavu spadla během tréninku na superobří slalom. "V prudké pasáži zahranila a hlavou spadla do sněhu. Ten je tady drsný a tvrdý," řekl trenér Rakušanek v rychlostních disciplínách Jürgen Graller.

Když se Schildová probrala z bezvědomí, nic si nepamatovala. "Nevěděla, co se dělo před týdnem ani co bude zítra. Ale jinak je ok," uvedl kouč.

Reklama