Hlavní obsah

Neumannová prožívá i po skončení kariéry hektické dny

Extrémně časově náročné dny v Praze s pohodou ve svém penziónu na šumavském Zadově střídá v těchto dnech bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Olympijská vítězka a mistryně světa, která po zimní sezoně ukončila kariéru, ve čtvretk převzala na plénu Českého olympijského výboru cenu Jiřího Gutha-Jarkovského a okamžitě odjela do Špindlerova Mlýna na zasedání představenstva tamního areálu, jehož je členkou. Večer ji opět v Praze čeká setkání s dalšími partnery a přáteli.

Článek

"Snažím se utíkat na Šumavu, co to jde, ale asi se budu muset smířit, že v mém životě občas takové dny budou," řekla ve čtvrtek novinářům Neumannová. Z obavy před případnou policejní kontrolou prý raději řízení předá někomu jinému. "Mají být nějaké kontroly, ne?" usmívala se lyžařka potutelně. "Už teď jsem tam měla sedět, opravdu spěchám," povídala omluvně. "Rozhodla jsem se, že stihnu obojí," uvedla. Jako členka ČOV by měla zůstat i na plénu.

Konkrétní kontury profesní budoucnosti už se jí rýsují. Dala si před novináři sto dní hájení, tudíž ještě stále nic konkrétního neprozradila. "Mám už jasnější představy, ale neprozradím. Možností, kam se budu ubírat, je pořád víc. Takže si to ještě musím ujasnit, kam vrhnu své síly," prohlásila.

Její mysl směřuje i do olympijského hnutí, ale o konkrétní spolupráci stále jedná. Míří snad až do Mezinárodního olympijského výboru, kde je za Českou republiku oštěpař Jan Železný? "Honza tam zatím má své místo a já určitě nemám snahu ho vytlačit, to určitě ne, naopak. Budeme spolupracovat," usmívala se Neumannová.

Ve Špindlerově Mlýně ji čekají úkoly zejména mediálního charakteru. "Uvidíme, jak mě zaúkolují," prohlásila. "Zima totiž nebyla moc dobrá," upozornila.

Soupeřce Šmigunové na svatbu možná pojede 

V návalu pozvánek na různé akce v posledních týdnech jedna vyčnívá. Pozvánka na svatbu Kristiny Šmigunové, dlouholeté soupeřky a její jediné přemožitelky ve skiatlonu na olympijských hrách v Turíně. Estonka měla před hrami v Salt Lake City pozitivní nález na doping, ale nakonec byla po nesrovnalostech při rozboru druhého vzorku očištěna. To zejména kouč Neumannové Stanislav Frühauf těžce nesl.

Přijme Neumannová pozvání na červencovou svatbu? "Budu o tom vážně uvažovat. Pokud nebudu mít jiný program, výlet do Estonska si klidně udělám," prohlásila lyžařka. "Určitě nejsme největší kámošky, ale myslím si, že to spíš mezinárodní svatba na úrovní hostů, určitě to není na úrovní kamarádství," řekla Neumannová. "Chce tam mít asi zajímavé lidi, protože tím bude žít celé Estonsko," dodala.

V posledních hektických dnech stihla se svou dcerou Lucií také návštěvu bavorského Natur parku, kde návštěvníci procházejí mezi zvířaty. "Jenomže bylo zrovna vedro, takže všechna byla zalezlá. Ale prasata, tedy divoká, tam byla," řekla s úsměvem.

Reklama