Hlavní obsah

Lyžař Miller odchází z americké reprezentace

Lyžař Bode Miller odchází po jedenácti letech z americké reprezentace a na SP se bude připravovat individuálně. Vítěz seriálu z roku 2005 v uplynulé sezóně vyhrál pouhé čtyři závody a během loňska si několikrát postěžoval, že za jeho špatnými výsledky stojí přísná pravidla amerického výběru. Podle nich totiž musel Miller trávit veškerý čas mimo sjezdovku na hotelu.

Foto: REUTERS/Pascal Lauener

Američan Bode Miller s cenou za celkové vítězství v superobřím slalomu SP.

Článek

"Každý má rád večírky. Jenže tady se až moc kouká na výsledky, na vítězství," prohlásil Miller, který navíc stále nepřenesl přes srdce, že se za něj vedení nepostavilo během loňské olympiády v Turíně, kde jako favorit zcela vyhořel, když nezískal ani medaili, a noviny plnil svými eskapádami v turínských nočních klubech.

"Ještě nevíme, jak bude Bode trénovat, ani jaké má plány pro novou sezónu. Ale jsme připraveni mu jakkoliv pomoci," napsala Americká lyžařská asociace v prohlášení. Odchod od reprezentace pro Millera znamená, že si bude muset platit veškeré výdaje na přípravu a závody ve Světovém poháru.

Miller oznámil rozhodnutí krátce poté, co byl při přestřelce zabit jeho bratranec

Lyžař rozhodnutí oznámil navíc krátce poté, co byl zabit jeho bratranec, který při přestřelce na dálnici zastřelil a přejel policistu.

Liko Kenney, za kterého Miller několikrát platil kauci, se dostal do konfliktu s policií, když se jí snažil ujet po té, co se ho pokusila zastavit kvůli překročení rychlostního limitu. Po zhruba dvacetikilometrové honičce se důstojníkovi Bruci McKayovi povedlo zastavit Kenneyho vůz, Millerova bratrance ochromil pepřovým sprejem, ale když se otočil, aby vysílačkou podal hlášení na stanici, čtyřiadvacetiletý muž na něj vystřelil. Pokusil se pak ujet z místa činu, ale byl zastřelen jedním z řidičů, který sebral policistovu zbraň, když zastavil, aby postřelenému McKayovi pomohl.

Reklama