Hlavní obsah

V rodišti favoritky Neumannové Písku vyhlásí Krále bílé stopy

PÍSEK

V jihočeském Písku, ve svém rodišti, bude v pátek s největší pravděpodobností běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová korunována nejlepší českou lyžařkou uplynulé sezóny. Mistryně světa je největší favoritkou divácké ankety E.ON Král bílé stopy, jejíž vyhlášení proběhne od 20:00 pod otevřeným nebem v přímém přenosu programu ČT4 sport. Vrcholem večerního vyhlášení bude rozlučkový běh Neumannové centrem města na okruhu pokrytém umělým sněhem.

Článek

V rámci večera budou vyhlášeni vítězové jednotlivých disciplín - nejlepší běžec na lyžích, sjezdař, akrobatický lyžař, skokan na lyžích, snowboardista, sdruženář, travní lyžař, junior sezony a trenér roku. Největšími konkurenty Neumannové jsou v hlavní kategorii další čeští mistři světa slalomářka Šárka Záhrobská a nejlepší skikrosař Tomáš Kraus. Přesně takové pořadí je zatím v hlasování fanoušků prostřednictvím SMS zpráv, které skončí v pátek večer.

"Kateřina je favoritkou, ale i kdyby hlavní anketu nevyhrála, bude to její večer, její rozlučka s fanoušky," řekla na setkání s novináři za organizátory Renata Balašová. Neumannová ukončila po sezoně, v níž se podruhé stala mistryní světa, svou veleúspěšnou kariéru, během níž získala šest olympijských medailí včetně zlaté z Turína 2006. Mezi skokany se zřejmě rozhodne mezi Jakubem Jandou a juniorským mistrem světa Romanem Koudelkou, snowboardistou roku zřejmě bude Michal Novotný.

Slavnostní vyhlášení bude mít podobu festivalu pod otevřeným nebem a v centru Písku začne už ve 14:00. Pro diváky bude připraveno několik doprovodných atrakcí včetně takzvaného Ski Desku, trenažéru na sjezdové lyžování. Nakloněná plošina s pohyblivým kobercem, na níž se jezdí na skutečných lyžích, bude mít v České republice premiéru. Pavel Landa, kouč bývalého akrobatického skokana na lyžích Aleše Valenty, předvede se svým týmem na trenažéru exhibiční vystoupení.

Reklama