Hlavní obsah

Neumannová je v anketě Král bílé stopy nejlepší běžkyní na lyžích

PÍSEK

Kateřina Neumannová se podle očekávání stala nejlepší běžkyní na lyžích v anketě Král bílé stopy, jejíž vyhlášení proběhne v pátek večer v Písku. Zda dvojnásobná mistryně světa vyhraje také celkově v hlasování diváků, to se rozhodne až večer kolem půl desáté v přímém přenosu České televize na programu ČT4 sport.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová (vpravo) a Šárka Záhrobská na vyhlášení ankety Král bílé stopy.

Článek

Olympijská vítězka Neumannová, která po minulé sezóně ukončila kariéru, se v pátek rozloučí s fanoušky v Písku během na lyžích po 120 metrů dlouhé trati z umělého sněhu a s klasickou stopou vedoucí z pódia na nejstarší kamenný most v Evropě přes řeku Otavu, která je již připravena. Neumannová se v Písku narodila a většinu své kariéry strávila na Zadově, poslední dva roky ve svém penziónu.

Nejlepší sjezdařkou se stala rovněž podle očekávání mistryně světa ve slalomu Šárka Záhrobská a dalším, kdo by mohl v celkovém hodnocení večer Neumannovou porazit, je skikrosař Tomáš Kraus, rovněž světový šampión a nejlepší akrobatický lyžař.

Kategorii skokanů na lyžích vyhrál Jakub Janda, nejlepším snowboardistou se stal Michal Novotný, sdruženářem Tomáš Slavík a kategorii travních lyžařů vyhrál Jan Němec. Nejlepším juniorem je mistr světa ve své kategorii ve skoku na lyžích Roman Koudelka a trenérem roku se stal Petr Záhrobský.

Král bílé stopy
Běh na lyžích: Kateřina Neumannová.
Sjezdové lyžování: Šárka Záhrobská.
Skoky na lyžích: Jakub Janda.
Akrobatické lyžování: Tomáš Kraus.
Snowboarding: Michal Novotný.
Travní lyžování: Jan Němec.
Severská kombinace: Tomáš Slavík.
Junior roku: Roman Koudelka (skoky na lyžích).
Trenér roku: Petr Záhrobský (Šárka Záhrobská).

Reklama