Hlavní obsah

Stejskal: Skokanské Světové poháry jsou výrazně ohroženy

LIBEREC

Extrémně ohroženo je konání závodů Světového poháru ve skocích na lyžích v Liberci, které mají být příští rok oficiálním testovacím podnikem před mistrovstvím světa v klasickém lyžování v roce 2009. Tvrdí to manažer skokanských můstků na Ještědu Libor Stejskal, který podal výpověď po odvolání Romana Kumpošta z pocice prezidenta organizačního výboru MS v Liberci

Článek

Stavební firmy dnes ráno převzaly staveniště v okolí můstků a jsou připraveny zahájit další práce. Právě výstavba skokanského areálu je údajně v kritickém zpoždění. "Jsem rád, že se na tom konečně začalo dělat, nicméně s obrovským zpožděním. A já v tuto chvíli vím, že noví lidé nejsou letos schopni areál dostavět pro Světové poháry," prohlásil Stejskal.

Veškerou zodpovědnost nyní převezme nový organizační výbor, jehož složení je však ve hvězdách. Neumannová se totiž nechala slyšet, že žádný rezervní plán nemá, že se nejprve chce sejít se všemi zainteresovanými lidmi. Ti však dali výpověď. "Teď se budou scházet nové koordinační skupiny, které budou hledat krizový plán, co všechno se stavět musí, co ne. Nestihnou to," varoval Stejskal.

Je možné, že testovací závody proběhnou, ale nikoliv na nových můstcích. "Není problém uspořádat závody Světového poháru, už tu několikrát byly. Ale problém je v otestování nových sportovišť. Ta se nestihnou," pokračoval Stejskal. Je podle jeho názoru ohrožen také samotný šampionát? "Záleží, jak se zachová mezinárodní federace, záleží na ní," přemítal. "Je to čerstvé, ale pro nové lidi to bude skoro nadlidský výkon. Já jim přeju hodně štěstí, protože já bych to v pozici nováčka nezvládl," dodal.

Reklama