Hlavní obsah

Neumannová: Mohlo to proběhnout ve větším klidu

LIBEREC

V nezáviděníhodné situaci je Kateřina Neumannová, nová šéfka organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 v Liberci. Velí týmu, kterému chybí deset klíčových manažerů a šest dalších důležitých lidí, kteří rovněž dali výpověď po odvolání dosavadního prezidenta Romana Kumpošta.

Článek

Co uděláte jinak než váš odvolaný předchůdce Kumpošt?

Paní ministryně mě požádala, abych udělala maximum pro to, aby se zprůhlednil tok peněz mezi ministerstvem a Libercem. Slíbila mi maximální podporu.

Jste přesvědčena, že se šampionát v Liberci podaří uskutečnit?

Na tuto otázku si teď netroufnu odpovědět. Jsem ve funkci jen málo minut a nemám přehled, co se tady udělalo. Dejte mi pár dní času.

Nemáte z toho všeho obavy?

Už když jsem do toho šla, věděla jsem, že to nebude jednoduché. Ale několik let tu fungoval organizační výbor, který se teď výrazně mění. Já myslím, že odvedl kus práce a já teď naskakuji do finále. Ale nemůžu vzít plnou zodpovědnost, v jakém stavu je šampionát. Teď je třeba pokud možno v co nejlepším stavu předat materiály.

Už máte představu, koho si do organizačního výboru přivedete? Mluví se například o Jindřichu Mickovi (bývalý generální sekretář Českého svazu ledního hokeje – pozn. red.).

Je pravda, že Jindřich Micka je po domluvě se mnou připraven převzít ve výboru roli generálního sekretáře, zřejmě příští týden.

Co říkáte názoru pana Kumpošta, že za vaším dosazením je i lobbing vašeho manažera Jindry?

To jsou samozřejmě domněnky, předpokládám, že je ničím nepodložil. Je škoda, že kolem volby bylo tolik emocí, mohlo to proběhnout víc v klidu. Mě oslovila paní ministryně. To, že mám za manažera Josefa Jindru je pravda, nicméně můžu vám zaručit, že se v Liberci v jakékoliv funkci neobjeví.

Dovedete si představit, že byste s panem Kumpoštem spolupracovala, kdyby on byl dosazen do role jakéhosi supervisora od Mezinárodního lyžařské federace?

Já nemám žádnou oficiální informaci, že by se to mělo stát, jsou to domněnky. Přínosné by to ale nebylo, bohužel byly vykopány zákopy v komunikaci. Pan Kumpošt se nechtěl podílet na přípravě se mnou, ale FIS do toho samozřejmě nemůžu mluvit.

Reklama

Související témata: