Hlavní obsah

Odvolaný Kumpošt zváží právní důsledky kauzy

Dnes již bývalý šéf organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování, které má v roce 2009 hostit Liberec, Roman Kumpošt zvažuje po svém čtvrtečním odvolání obranu právní cestou. „Nejde ani tak o mě, ale je to bezprecedentní zásah politiky do nezávislého občanského sdružení,“ říká v rozhovoru pro Právo.

Článek

Jak vaše odvolání probíhalo?

Z občanského sdružení jsem byl vyloučen během krátké doby a i přes můj dotaz mi nebyly sděleny žádné důvody. Nejde ani tak o mě, ale je to bezprecedentní zásah politiky do nezávislého občanského sdružení. To je strašně nebezpečné pro český sport, a já budu se svou advokátní kanceláří zvažovat právní důsledky kauzy a poradíme se, jaké kroky dál učinit.

Takže zvažujete žalobu?

Právní rozbor udělá moje advokátní kancelář. Nejsem schopen říct, jaký z nich bude výstup.

Říkáte, že neznáte důvod svého odvolání. Co za ním tedy stálo podle vás?

Je to zájem lobbistických skupin spojených s ministerstvem a s manažerem Kateřiny (Josef Jindra – pozn. red.). Oni teď musejí ukázat, jak to povedou dál.

Mohl byste se podílet ještě nějakým způsobem na organizaci šampionátu, třeba v roli jakéhosi supervizora FIS?

V tento okamžik skončily veškeré mé vazby na liberecký šampionát. Jinak je to ohledně FIS (Mezinárodní lyžařská federace – pozn. red.), s níž už 17 let korektně spolupracuji a budu spolupracovat dál. Jestli to bude ještě v nějaké vazbě k mistrovství světa Liberci, nechci předjímat.

Jaké máte vy osobně pocity poté, co skončila vaše dlouholetá práce na přípravách šampionátu?

Ono se to dalo vzhledem k vývoji posledních dnů očekávat, takže mě to ani nepřekvapilo. Beru to tak, že aspoň budu mít teď víc času na rodinu.

Ale dění kolem šampionátu budete asi nadále sledovat.

Samozřejmě to sledovat budu, vždyť šampionát byl jako moje dítě, které mi sebrali. Ale průběh čtvrteční valné hromady byl poslední tečkou, kterou jsem chtěl absolvovat...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články