Hlavní obsah

Mazoch se podíval do Zakopaného na místo pádu

ZAKOPANÉ/KRAKOV

Skokan na lyžích Jan Mazoch se v pátek vrátil do areálu v Zakopaném, kde v lednu při závodu Světového poháru upadl a utrpěl těžké zranění hlavy. Navštívil také kliniku v Krakově, kde poté deset dní bojoval o život, aby poděkoval tamním lékařům, že ho zachránili. Jako dárek jim přivezl koláče a becherovku. Cílem Mazochovy cesty bylo také udělat za sedm měsíců starou událostí tlustou čáru.

Článek

"Už se k tomu nechci vracet a po tomto víkendu nechci odpovídat na žádné otázky," kolem pádu," řekl České televizi vnuk legendárního skokana Jiřího Rašky. Prostory krakovské nemocnice poznal a dokonce trefil na pokoj, v kterém ležel. Na kliniku dorazil v doprovodu přítelkyně Barbory i s dvouměsíční dcerou Viktorií.

Odpoledne pak zavítal do skokanského areálu v Zakopaném, kde pokračoval letní seriál Grand Prix. Před závodem se pozdravil i s polskou hvězdou Adamem Malyszem. "Máme obrovskou radost. Doufám, že se brzy vrátí do formy jako před zraněním. Je důležité po takovém pádu začít skákat brzy," řekl Malysz ČT.

Jednadvacetiletý český skokan už na návratu pracuje. Za sebou má týmové soustředění v Harrachově a na první skok se chystá v září na některém ze zahraničních můstků.

Už ve čtvrtek se Mazoch setkal v Krakově s polskými fanoušky, kteří mu v zimě posílali povzbudivé vzkazy. "Jsem především rád, že tu vůbec můžu být," řekl jim. Pak téměř hodinu rozdával podpisy.

Reklama