Hlavní obsah

Co se děje? Shiffrinová se po neúspěchu v obřím slalomu odhlásila z dalších závodů

Praha

Byl to jen opravdu nepovedený závod, nebo se s nejlepší lyžařkou současnosti něco děje? Spekulace, že americká hvězda není úplně v pohodě, rozvířilo i její oznámení, že vynechá tento víkend sjezd a kombinaci ve Val d’Isere. „Úterý mě donutilo přehodnotit nadcházející týdny. Vezmu si malou pauzu,“ uvedla Mikaela Shiffrinová na sociálních sítích.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Mikaela Shiffrinová.

Článek

Do Courchevelu se těšila. Vždyť tady obří slalom v předchozích sezonách dvakrát vyhrála. Třetí vítězství v řadě už ale Mikaela Shiffrinová nepřidala a z dalšího závodu Světového poháru odjížděla zklamaná. I když podle svých slov v úterý neudělala žádnou chybu, její čas stačil až na sedmnácté místo.

Mimo světovou patnáctku se hvězdná Američanka naposledy umístila před dvěma roky, kdy v Super-G ve Švýcarsku byla dvacátá. Teď svým výsledkem mnohé překvapila, avšak výmluvy nehledala. „Nedá se říct, že když nevyhraju, tak to znamená, že jsem chybovala. Trať byla výborně připravená, mé vybavení také, bylo to jen o mně. Nemůžu nikoho vinit, jen sebe,“ uvedla na webu realvail.com. Shiffrinová.

„Soupeřky jely agresivněji, lépe a rychleji. Prostě jsem nebyla tak rychlá. Nemám předplacená vítězství. Holky odvedly lepší práci. Je to pro mě zkušenost. Sice mi to trhá srdce, ale svět se kvůli tomu nezboří,“ dodala trojnásobná olympijská medailistka, která se po nevydařeném závodě přeci jen rozhodla pozměnit své plány.

Tento víkend měla jet ve Val d’Isere sjezd a kombinaci, avšak ve čtvrtek se ze závodů odhlásila. „Úterý mě přinutilo přehodnotit nadcházející týdny. Vezmu si malou pauzu,“ napsala pětinásobná mistryně světa na sociální sítě. „Chtěla jsem to ve Val d’Isere zkusit, těšila jsem se, ale mám před sebou nějaké úkoly, které musím teď udělat, takže se uvidíme v Lienzu,“ doplnila Shiffrinová. Tady se pojede 28. a 29. prosince obří slalom a slalom.

Reklama

Související témata: