Hlavní obsah

Neumannová stále věří, že se do přípravy MS vrátí řada odborníků

LIBEREC

Nové prezidentce organizačního výboru (OV) mistrovství světa v klasickém lyžování 2009 v Liberci Kateřině Neumannové stále chybí klíčoví manažeři ve sportovní sekci. Po odchodu bývalého prezidenta OV Romana Kumpošta, který si koncem července vynutilo ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy, se rozpadl i několikasetčlenný tým ze sportovní sekce.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Kateřina Neumannová na vyhlášení ankety Král bílé stopy v Písku

Článek

Odešli ředitelé závodů, vedoucí kanceláří závodů, mezinárodní rozhodčí nebo techničtí pracovníci. "Věřím ale, že se k nám mnoho z nich vrátí," řekla v pondělí Neumannová.

"Situace se během několika následujících týdnů uklidní, horké hlavy vychladnou a nepředpokládám, že by se v Čechách nenašlo dost rozhodčích a dalších lidí se zájmem o spolupráci s námi," uvedla Neumannová. Nadále jí chybí stálý sportovní ředitel mistrovství světa, jehož práci prozatímně dělá výkonný ředitel OV Marek Rejman. Pokud Neumannová nesežene sportovního ředitele sama do 27. září, pomůže jí s výběrem Mezinárodní lyžařská federace (FIS).

Na liberecké radnici v pondělí Neumannová představila tři nové manažery ve svém štábu. Sekci bezpečnosti povede Jan Hlaváček, bývalý policista a jeden z pořadatelů Světových pohárů v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě. Sekci informačních technologií řídí Pavel Habarta a sekci obchodu a marketingu Renata Abtová.

"Děláme na nové marketingové strategii, situaci nám komplikuje mediální kampaň, jež v posledních týdnech poškodila dobré jméno mistrovství světa," konstatovala Neumannová. Podle ní je v současné době málo času hlavně na přípravu Světových pohárů v únoru příštího roku. "Na to, že se nám ale povedou, dám klidně i své zlaté olympijské běžky," prohlásila vítězka z třicetikilometrové trati na ZOH 2006 v Turíně.

Kittner: Bez tribun se generálka na MS obejde 

Primátor Jiří Kittner ČTK řekl, že ve skokanském areálu na Ještědu se ještě letos podaří vybudovat příjezdovou silnici a na ní také tunel pod sjezdovkou. "Na Ještědu nebudou při Světových pohárech pravděpodobně hotové všechny tribuny, ale bez nich se generálka na MS obejde. V běžeckém areálu ve Vesci se všechny stavby dokončí letos. V příštím roce nás čekají pouze sadové úpravy," uvedl Kittner.

Neumannová vystřídala Kumpošta na pozici prezidenta OV 26. července. Pro bývalou běžkyni na lyžích hlasovali tři z pěti členů valné hromady organizačního výboru - zástupci lyžařského svazu Lukáš Sobotka s Norbertem Pelcem a primátor Liberce Jiří Kittner. Hlasování se zdrželi Kumpošt a radní za Liberecký kraj Petr Doležal. S Kumpoštem odešla i většina manažerů organizačního výboru.

Mistrovství světa v klasickém lyžování se v Liberci uskuteční od 18. února do 1. března 2009. Stát předloni poskytl na šampionát 569 miliónů korun a přidá dalších 700 miliónů. Zhruba 400 miliónů uvolní město Liberec a 150 miliónů Liberecký kraj.

Reklama

Související témata: