Hlavní obsah

Všechno pro fanoušky! Na hvězdy běžeckého lyžování půjdou zdarma

Praha

Hodně neobvyklý kousek připravili pro fanoušky pořadatelé ve Vysočina Areně, která přivítá po čtyřech letech světovou elitu běžců na lyžích. V rámci domácího podniku Světového poháru (18. a 19. ledna) se tam uskuteční dva závody, na kterých nebude chybět kompletní česká reprezentace ani největší světové hvězdy běžeckého lyžování. A fanoušci nezaplatí za vstup ani korunu.

Foto: Sport.cz

Vítězky závodu na 10 km na Světovém poháru v Davosu

Článek

„Naším cílem je vytvořit českým závodníkům maximální možnou podporu. Zároveň chceme přesvědčit fanoušky z celé republiky, aby se přijeli podívat na špičkový světový sport s očekávaným množstvím výjimečných výkonů," vysvětluje poměrně netradiční krok tiskový mluvčí Svazu lyžařů České republiky Tomáš Haisl.

„Vstupné zdarma bylo při této snaze logickým krokem, dle současných předpovědí by nám mělo o samotném závodním víkendu přát také počasí," dodal Haisl.

Fanoušci se v tradičním místě českého zimního sportu mohou těšit na atraktivní podívanou. V sobotu 18. ledna v 9:45 poběží ženy klasickou technikou 10 km a od 11:15 muži 15 km. O den později jsou na programu na stejných délkách tratí stíhací závody. Nedělní závod žen startuje v 11:10 a mužů ve 13:00.

Vedle samotných závodů kompletní světové špičky na návštěvníky Areny čeká také atraktivní doprovodný program. Pro diváky budou připraveny dva sektory u tratí s velkoplošnými obrazovkami, živým komentářem a DJ produkcí, aby si závody co nejvíce užili a měli maximální přehled o jejich vývoji. Hned vedle stadionu vyroste trať se zábavnými překážkami, kde si děti mohou vyzkoušet běžkování i další zimní sporty.

Reklama

Související témata: