Hlavní obsah

Samkové trať v Kanadě neseděla

Big White

Snowboardcrossařce Evě Samkové trať víkendových závodů Světového poháru v Big White neseděla. Měla pro ni nepříjemné zatáčky a málo míst, kde by mohla prodat svoji techniku. V Kanadě se ani jednou nedostala do velkého finále. Na sobotní šestou příčku navázala v neděli pátým místem.

Foto: Vítek Ludvík

Eva Samková s trofejí.

Článek

Závodnice se celý víkend potýkaly s nevlídným počasím. "Bylo to lepší než v sobotu, i když viditelnost byla stejně špatná. Člověk už si ale za tu dobu trať pamatuje a ví, kde má co očekávat, včetně děr," uvedla Samková na facebooku po nedělním závodě.

V semifinále doplatila na vlastní chybu. "Hodně jsem pokazila start a pak už jsem nezvládla holky dotáhnout. Nebyla to vyloženě technická trať, takže jsem se neměla čím odlišit. Pořád jsem v těch zatáčkách trochu chytala balanc. Potřebovala bych, aby to v té trati jelo trochu rychleji," uvedla úřadující mistryně světa a loňská vítězka Světového poháru.

Právě zatáčky považoval za klíčový faktor její trenér Marek Jelínek. "Ta trať je jednoduchá, nejsou na ní žádné těžké skoky, boule, jen těžké zatáčky, které jsou velmi zavřené a jejich rádius neodpovídá tomu, co potřebujeme. Manko ze zatáček tak Eva nedokáže žádným způsobem nahradit," řekl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Snowboardistka Eva Samková, úřadující mistryně světa a vítězka Světového poháru.

Samková v celkovém pořadí seriálu klesla na třetí místo. "Ale jsem spokojená, lepší než nic. Páté místo je hezké. Když člověk vyhraje malé finále, tak je to vždycky příjemnější," doplnila šestadvacetiletá Češka.

Další závody Světového poháru se uskuteční až na začátku března v Sierra Nevadě, protože podnik ve Feldbergu plánovaný na první únorový víkend byl zrušen.

Reklama

Související témata: