Hlavní obsah

Běžec na lyžích Bauer se cítí po dvou operacích v plné kondici

Český běžec na lyžích Lukáš Bauer je po dvou letošních operacích už opět v plné kondici a pilně trénuje na nadcházející sezónu. Začátkem dubna podstoupil Bauer plánovanou operaci mandlí a koncem června operaci pravého kolena. A aby problémů nebylo málo, přidaly se ještě potíže se zubem moudrosti.

Článek

"Nejel jsem kvůli jeho trhání na jednu ledovcovou přípravu do Ramsau, nyní je už situace v pořádku. Ale kvůli tréninkovému výpadku vynechám první závod Světového poháru ve sprintu v Düsseldorfu," řekl v pondělí Bauer, jenž naskočí do seriálu Světového poháru až koncem listopadu v norském Beitestölenu.

Operované koleno ho už nezlobí. "Trénuji naplno, cítím se v pohodě. Pouze tak jednou za měsíc se koleno ozve. Ale pouze v tom směru, že se chová trochu jinak. Hlavně po tréninkovém výpadku nebo když jsem nastydlý," prohlásil stříbrný olympijský medailista z Turína. Vedle Světového poháru pro něj bude dalším vrcholem sezóny seriál Tour de Ski, který začne po vánočních svátcích dvěma závody na domácí půdě, v Novém Městě na Moravě a v Praze.

Loňský první ročník Tour de Ski Bauer neabsolvoval, po tréninkovém výpadku dal přednost přípravě na mistrovství světa. "Seriál jsem pochopitelně sledoval v televizi. Pro závodníky znamená Tour de Ski enormní zápřah. Ale už se na něj těším, hlavně na úvodní dva závody v Novém Městě a v Praze," uvedl Bauer.

Přílišnou hrozbu pro něj neznamená ani náročný závěr Tour de Ski v podobě vyběhnutí do sjezdovky Cermis ve Val di Fiemme. "Když jsem viděl do sjezdovky stoupat běžkyně, tak mi závod připadal zcela jinak než by měla vypadat propagace lyžování. Extrémní tento závěr určitě je a stoupání je náročné i pro běžce. Ale k výraznému posunu ve výsledkové listině už nedojde, neboť i do kopce jedou všichni přibližně stejně," tvrdí Bauer.

V tomto týdnu ho čeká do středy trénink v domácím prostředí, ve čtvrtek pak český lyžař odjede společně s ostatními členy reprezentačního týmu k poslední přípravě na ledovcovém sněhu v Ramsau.

Reklama