Hlavní obsah

Biatlonový stadión v Novém Městě má licenci k pořádání soutěží

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Po čtvrteční inspekční prohlídce dostal nový biatlonový stadión v Novém Městě na Moravě licenci A k pořádání závodů mezinárodního charakteru. Vrcholem letošní sezóny v tomto areálu bude mistrovství Evropy, které se uskuteční od 17. do 24. února příštího roku. Hlavní snahou je dostat do Nového Města mistrovství světa v roce 2012 nebo 2013.

Foto: ČTK/EPA

Český biatlonista Zdeněk Vítek - ilustrační foto

Článek

Spolu s nejvyššími představiteli českého biatlonu v čele s prezidentem svazu Václavem Fiřtíkem se inspekční prohlídky zúčastnil viceprezident mezinárodní biatlonové unie IBU pro sport Vladimír Smirnov a technický delegát Franz Berger z Rakouska.

"V této fázi jsme splnili všechny požadavky, které předepisuje dvacetistránkový elaborát. V rozmezí dalších tří let chceme vedle mistrovství Evropy pořádat v Novém Městě letní závod Evropského poháru, mistrovství světa v biatlonu na kolečkových lyžích, juniorské mistrovství světa a ucházíme se také o pořádání Světových pohárů v biatlonu," řekl ČTK ředitel pro pořádání závodů v České republice Vlastimil Jakeš.

O tom, zda Nové Město získá světový šampionát v roce 2012 nebo 2013, bude jasno příští rok na podzim. O pořadateli se bude rozhodovat od 4. do 6. září na kongresu IBU v Praze.

V Novém Městě ještě zbývá v rámci dokončení areálu předělat mazací prostory pro závodníky. "Počítáme s tím v rámci dostavby stadiónu. Oba zahraniční zástupci Smirnov i Berger ocenili přehlednost celého areálu, který by měl po úplném dokončení patřit mezi nejlepší na světě," dodal manažer novoměstských biatlonových závodů Jiří Hamza.

Reklama

Související témata: