Hlavní obsah

Světový pohár skokanů na lyžích začne bez Jandy

PRAGELOTO

Světový pohár ve skoku na lyžích začne příští týden ve Finsku bez Jakuba Jandy. Celkový vítěz seriálu ze sezóny 2005/06 neuspěl ve čtvrtečním nominačním závodě v Pragelatu a místo ve čtyřčlenném českém týmu na něj nezbylo. V Kuusamu a následně v Trondheimu budou bojovat o pohárové body Jan Hájek, Roman Koudelka, Martin Cikl a Lukáš Hlava.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český lyžař Jakub Janda - ilustrační fotografie.

Článek

"Byla to křeč, nedokázal jsem skákat uvolněně," řekl Deníku Sport Janda, který od své životní sezóny, v níž slavil i prvenství v prestižním Turné čtyř můstku, prožívá výkonnostní krizi. V minulém ročníku SP skončil jako obhájce celkově až dvaadvacátý, v letní přestávce pak dal dobrovolně přednost přípravě s reprezentačním B týmem, aby zapracoval na technice.

Čeští skokané si v této sezóně musí nově vybojovat účast v A týmu na nominačních závodech. Podle jejich výsledků si zajistí místo v reprezentaci dva nejlepší, dalšího nominuje vedení svazového skokanského úseku a posledního určí trenér Richard Schaller. Vedle Jandy se nedostalo ani na Jana a Jiřího Mazochovy, Jana Maturu a Borka Sedláka, které místo startu v SP čeká účast v Kontinentálním poháru.

"Neberu to, že mě odstrčili. Ve Svěťáku bych mohl doufat jen v zázrak," uvedl realisticky Janda. Do Světového poháru se chce ale co nejdřív vrátit. "Nejkrásnější by to bylo na Turné (čtyř můstků)," přál si Janda comeback už na přelomu roku.

Reklama