Hlavní obsah

Úvodním štafetám SP v běhu na lyžích dominovaly norské týmy

BEIROSTÖLEN

První štafetové závody v nové sezóně Světového poháru v běhu na lyžích vyhrály v Beitostölenu týmy domácího Norska. Mezi ženami na trati 4x5 kilometrů zvítězily Seveřanky s devítisekundovým náskokem před Německem, třetí skončily Finky. Mezi muži se z triumfu o necelou půlvteřinu radoval tým Norska II před Norskem I, třetí dojeli Rusové. České štafety obsadily shodně devátá místa.

Foto: Event Concept

Běžkyně na lyžích Eliška Hájková

Článek

Kvarteto žen ve složení Eliška Hájková, Eva Nývltová, Eva Skalníková a Helena Erbenová ztratilo na vítězky téměř tři a půl minuty. Mužská štafeta, v níž nechyběl druhý muž sobotního závodu na 15 km volnou technikou Lukáš Bauer, dojela dvě a půl minuty za vítěznými Nory.

Štafetu odstartoval Martin Jakš, který sice závod dobře rozjel a pohyboval se kolem pátého místa, jenže spadl a Bauerovi předával až na desátém místě. Nejlepší český běžec poté vytáhl tým až na sedmé místo, Jiří Magál se však propadl opět na desátou pozici a Milan Šperl vybojoval v závěru konečné deváté místo.

Norsko má za sebou úspěšný víkend, protože nedělní finišmanka a vítězka Světového poháru z roku 2006 Marit Björgenová vyhrála v sobotu volnou desítku před kolegyní Vibeke Skofterudovou.

Výsledky:
Muži (4x10 km):
1. Norsko II (Sundby, Svartedal, Hofstad, Hetland) 1:39:47,1, 2. Norsko I (Rönning, Hjelmeset, Eilifsen, Gjerdalen) -0,4, 3. Rusko (Ročev, Pankratov, Legkov, Dementěv) -11,0, 4. Itálie -29,9, 5. Německo I -38,4, 6. Norsko III -1:58,8, ...9. ČR (Jakš, Bauer, Magál, Šperl) -2:31,4.
Ženy (4x5 km):
1. Norsko (Jacobsenová, Johaugová, Skofterudová, Björgenová) 55:30,7, 2. Německo (Böhlerová, Zellerová, Sachenbacherová-Stehleová, Künzelová-Nystadová) -8,9, 3. Finsko (Sarasojaová, Saarinenová, Raponenová, Muranenová) -13,2, 4. Rusko -44,0, 5. Itálie -48,9, 6. Rusko II -1:07,3, ...9. ČR (Hájková, Nývltová, Skalníková, Erbenová) -3:28,9.

Reklama