Hlavní obsah

Reprezentanti v biatlonu se chystají od začátku sbírat body

PRAHA

Útok na bodované příčky hned od prvního závodu slibují čeští biatlonisté, kteří už zítra ve finském Kontiolahti vstoupí do devitidílného seriálu Světového poháru.

Foto: ČTK/EPA

Český biatlonista Zdeněk Vítek

Článek

„Máme silné družstvo mužů a v každém závodě můžeme myslet na elitní umístění. V poháru vynecháváme jen korejskou zastávku. Vrcholem sezóny jsou oba únorové šampionáty. Letos i na Evropu, kterou pořádáme v Novém Městě, určitě pošleme nejlepší sestavu,“ líčí šéf českého biatlonu Václav Fiřtík.

„Po intenzívní přípravě na sněhu ve finském Vuokatti jsme jeli kontrolní závod, v němž dopadl nejlépe Vítek, jenž vypadá velmi dobře běžecky a daří se mu i na střelnici,“ říká nový trenér mužů Vlastimil Vávra, jehož trumfem má být dvojnásobný medailista z posledního MS Šlesingr. „Během listopadu podstoupil už tři dopingové testy, zvykl si na novou pažbu a zapracoval na rychlosti střelby, i když vstoje ho to občas svádí k chybám,“ doplňuje Vávra.

Ve čtvrtek pošle na start všech šest reprezentantů, byť Dostála pobolívá v létě zraněný palec. V kategorii žen smí trenér Rybář nasadit tři závodnice, o moc širší výběr ale nemá, když Faltusová i Munclingerová ukončily kariéru. „Od druhého dílu se Světový pohár týká jen 90 nejlepších, Česko by si ale mělo všech devět míst udržet,“ doufá Fiřtík.

Reklama

Související témata: