Hlavní obsah

Lyžař Svindal se v Coloradu podrobil operaci obličeje

BEAVER CREEK

Obhájce triumfu ve Světovém poháru Aksel Lund Svindal se po úterním pádu při tréninku sjezdu v americkém Beaver Creeku podrobil operaci obličeje. Lékaři mu při ní spravili dvakrát zlomený nos a lícní kost. Kromě zranění ve tváři přišel čtyřiadvacetiletý závodník také o několik zubů a utrpěl patnácticentimetrovou ránu na levé hýždi, která si vyžádala třináct stehů.

Článek

"Je to velmi vážně zranění, rána je opravdu hodně hluboká a vyžádá si dlouhý čas k vyléčení," řekl agentuře Reuters trenér norské reprezentace Marius Arnesen, podle kterého ve středu Svindala v nemocnici Vail Valley čekají další vyšetření.

Aktuální lídr SP upadl na trati v Coloradu při skoku těsně před cílem. "Problém není v tom, že by ten skok byl příliš nebezpečný. Aksel však udělal chybu, najel na něj s veškerou vahou na zadní části lyží a po výskoku ztratil kontrolu, upadl na záda a skončil v ochranné síti," popsal Svindalův karambol trenér rakouských lyžařů Walter Grandwohl.

Vedle Svindala bude na startu nejbližšího závodu SP, který v coloradském Beaver Creeku začne ve čtvrtek, chybět také třetí muž ze sobotního sjezdu v Lake Louise Andreas Buder. Rakouský lyžař si v úterý poranil patu a léčit ji bude tři týdny.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články