Hlavní obsah

Bank si před životním závodem v SP sám mazal lyže

BEAVER CREEK

Vlastnoručně připravené lyže dovezly českého sjezdaře Ondřeje Banka až na třetí místo ve čtvrteční superkombinaci, v níž se radoval ze životního úspěchu ve Světovém poháru. V americkém Beaver Creeku se Bankovi tradičně daří, loni tady skončil v téže disciplíně šestý.

Článek

"Ve srovnání s loňským rokem jsem nedělal nic výjimečného. Prostě mám rád zdejší kopec i sníh a užívám si to tady," řekl novinářům.

Sedmadvacetiletý závodník si posteskl nad podmínkami v české reprezentaci, které se nedají srovnat s alpskými velmocemi. "Není to jednoduché, dneska jsem si sám připravoval slalomky. Vzhledem k velké popularitě fotbalu a hokeje u nás nezbývá moc prostoru na lyžování. Je to náročné, snažím se být stejně rychlý jako Rakušané a ostatní závodníci, kteří mají všechno," řekl agentuře Reuters, podle níž dostal od lyžařského svazu na přípravu jen zhruba čtyřicet tisíc korun.

Zlepšení situace v poslední době přinesly výsledky mistryně světa ve slalomu Šárky Záhrobské a Bank očekává, že se po čtvrtečním úspěchu i on ocitne v centru zájmu. Přál by si především, aby se dočkal finanční podpory na cestování po závodech. "Peníze a sponzoři jsou důležití, aby se člověk mohl lépe připravit, ale nejdůležitější je vyhnout se zraněním. Už jsem měl dvakrát zlomenou nohu, takže o tom něco vím," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články