Hlavní obsah

Olympijský vítěz ve sjezdu Denériaz přemýšlí o konci kariéry

BEAVER CREEK

Úřadující olympijský vítěz ve sjezdu Antoine Denériaz je frustrovaný ze svých výkonů z poslední doby a vážně uvažuje o ukončení kariéry. Jednatřicetiletý Francouz vše podle svého manažera během víkendu důkladně probere se svými nejbližšími a rozhodnutí oznámí v pondělí.

Foto: ČTK

Vítězem závěrečného sjezdu SP se stal Francouz Antoine Deneriaz.

Článek

Denériazův pád přišel paradoxně jen pár týdnů poté, co v únoru 2006 nečekaně dosáhl na olympijských hrách v Turíně svého životního úspěchu. Měsíc nato měl totiž ve švédském Aare těžký pád, s jehož následky se potýká víceméně až dosud.

"Všichni, včetně jeho samého, podcenili, jaké bude mít ten pád psychické a fyzické následky," řekl v pátek novinářům Denériazův manažer Ralph Krieger.

Vítěz tří závodů Světového poháru se celou minulou sezónu nebyl schopen dostat do bývalé formy, pouze dvakrát skončil v SP v elitní desítce, a jeho trápení se přeneslo i do ročníku nového. Když v druhém tréninku na páteční sjezd v americkém Beaver Creeku obsadil Denériaz až 83. místo s více než sedmisekundovou ztrátou na nejrychlejšího Didiera Cuche, raději se sbalil a odcestoval předčasně do Evropy.

"Chce si to všechno ujasnit a do pondělí se rozhodne," dodal Krieger. Další závody v rychlostních disciplínách jsou na programu v polovině prosince v italské Val Gardeně.

Reklama