Hlavní obsah

Lyžařka Götschlová možná po sezóně kariéru neukončí

LAKE LOUISE

Vydařený start do sezóny možná změní rozhodnutí rakouské lyžařky Renate Götschlové o konci kariéry. Dvaatřicetiletá držitelka dvou malých Křišťálových glóbů za loňský triumf ve sjezdu a superobřím slalomu původně chtěla skončit po letošní sezóně, nyní však zvažuje, že by vydržela na závodních svazích až do olympiády ve Vancouveru 2010.

Foto: ČTK

Rakouská sjezdařka Renate Götschlová

Článek

"Když jste po operaci, vždycky jsou to těžké chvíle. Ale teď cítím, že ještě nechci končit. Alespoň další sezónu bych chtěla vydržet," řekla Götschlová, která v sobotním sjezdu v Lake Louise obsadila druhé místo a vedla si dobře i v nedělním superobřím slalomu, její naděje na úspěch však zhatila neprojetá branka.

"O Vancouveru jsem se ještě nerozhodla, ale uvidíme. Sice už nejsem nejmladší a je to daleko, vyloučit se to ale rozhodně nedá," dodala závodnice, které ke kompletní sbírce medailí z olympiády chybí jen zlato. Na kontě má také celkové vítězství ve Světovém poháru z roku 2000 a tři tituly mistryně světa.

Loňská sezóna pro Götschlovou předčasně skončila kvůli zranění kolena. Rakušanka se podrobila dvěma operacím a letošní sezona měla být její poslední.

Reklama