Hlavní obsah

Rakušané ostře kritizovali nebezpečný sjezd v Aspenu

ASPEN

Sobotní závod Světového poháru ve sjezdu v americkém Aspenu, v němž nebezpečné podmínky na trati odnesly zraněním lyžařky Alexandra Meissnitzerová a Anne-Sophie Barthetová, se stal terčem ostré kritiky. Podle trenéra rakouských reprezentantek Herberta Mandla se závod neměl vůbec uskutečnit.

Článek

"Meissintzerová měl velké štěstí, že má jen pohmožděnou holeň. Pořadatelé sice dělali, co mohli, aby trať byla v dobrém stavu, měli ale vzít odpovědnost do svých rukou a závod ještě před začátkem zrušit," postěžoval si Mandl novinářům.

Druhý sjezd sezóny byl nakonec ukončen předčasně. Na trati se totiž nejprve zranila devatenáctiletá Barthetová, která si vykloubila koleno a ještě v noci se v nemocnici podrobila menší operaci. Po ní upadla i zkušená veteránka Meissnitzerová, jež utrpěla otřes mozku a po zranění holeně si šest týdnů nezazávodí.

"Organizátoři se ani nezeptali závodnic, jestli je bezpečné jet. To se nesmí opakovat, byl to nebezpečný závod," dodal Mandl. "Umí si jenom stěžovat, tím je proslulý. Před závodem jsem slyšel jednu Rakušanku, jak v rozhovoru pro televizi říká, že podmínky jsou akceptovatelné," reagoval na kritiku ředitel závodu Atle Skaardal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články