Hlavní obsah

Svindal se po 11 dnech v nemocnici vrátil tryskáčem do Norska

OSLO

Úřadující vítěz Světového poháru Aksel Lund Svindal byl propuštěn z nemocnice a v sobotu se vrátil do Norska. Čtyřiadvacetiletý lyžař strávil na lůžku v Coloradu jedenáct dní poté, co se vážně zranil při tréninku na sjezd v americkém Beaver Creeku. Na zbytek sezony musí zapomenout.

Článek

"Je mi jen čtyřiadvacet, takže s návratem rozhodně nespěchám a věřím, že mám před sebou ještě hodně let závodění," uvedl dvojnásobný mistr světa z letošního roku, kterého domů přepravil soukromý tryskáč nejmenovaného norského boháče.

"Do konce roku budu odpočívat u táty, pak začnu s pomalým a velmi lehkým tréninkem. Není kam spěchat, hlavním cílem je nejprve dostat se na ideální váhu," řekl Svindal novinářům s tím, že během pobytu v nemocnici zhubnul o deset kilogramů. "Kvůli operaci v oblasti žaludku totiž pořád nemůžu normálně jíst," vysvětlil.

Hned po převozu do nemocnice se podrobil čtyřhodinové operaci, při níž mu lékaři spravili nejen zlomené kosti v obličeji a nos, ale také hlubokou ránu v oblasti třísel, kterou mu způsobila ostrá lyže. "Když jsem po pádu ležel na sjezdovce, myslel jsem si, že je všechno v pořádku. Pak jsem ale uviděl všude krev a bylo mi jasné, že to bude vážnější," popsal karambol.

Když ležel v nemocnici, potěšila ho reakce ostatních závodníků. "Všichni mě přišli navštívit a přinesli mi podepsaný trikot lídra Světového poháru," prozradil.

Reklama

Související témata: