Hlavní obsah

Nové Město uspořádá i lednové závody Tour de Ski

Nové Město na Moravě bude definitivně pořadatelem třetího dílu seriálu Tour de Ski v běhu na lyžích. Organizátoři ve středu poslali písemné potvrzení na Mezinárodní lyžařskou federaci FIS a v kalendáři nahradí 1. a 2. ledna původní dějiště v německém Oberstdorfu.

Článek

V Novém Městě na Moravě začne seriál 28. a 29. prosince dvěma závody, o den později se pojede sprint v Praze na Hradě. Pak se seriál vrátí na Moravu, kde bude na programu na Nový rok stíhačka na 15 km mužů a 10 kilometrů žen volnou technikou a o den později intervalový závod na stejně dlouhých tratích klasicky. Tour de Ski skončí sprintem v italském Asiagu a distančními závody v nedalekém Val di Fiemme.

"Jsme moc rádi, že jsme se dohodli a Česká lyžařská asociace s organizátory v Novém Městě nám vyšli vstříc," cituje oficiální zpráva FIS šéfa běžecké sekce FIS Jürga Capola. "Mají hodně zkušeností a entuziasmu. Bude to pro české běžecké lyžování důkaz, že je schopno zorganizovat i Světové poháry a mistrovství světa v Liberci příští rok. Nové Město zapadá do programu Tour dobře i logisticky," dodal.

Program však ještě může ohrozit počasí. Aktuálně není v Novém Městě dostatek sněhu, organizátoři potřebují připravit okruh o délce 3,3 kilometru. Ve hře o náhradníka za Oberstdorf byl ještě Liberec a italské Cogne.

Reklama

Související témata: