Hlavní obsah

Novoměstští pořadatelé Tour de Ski čekají na víkendový mráz

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Novoměstští pořadatelé závodů Světového poháru v běhu na lyžích jsou před avizovaným víkendovým ochlazením v pohotovosti. Připraveno je všech osm sněhových děl, která okamžitě po příchodu mrazivých teplot začnou s výrobou technického sněhu. Ten je v současnosti nezbytný k zajištění úvodu seriálu Tour de Ski.

Foto: NOVINKY/Vladimír Dušánek

Ilustrační foto

Článek

"Všichni traťaři jsou připraveni maximálně využít blížící se ochlazení, které má podle předpovědi počasí zasáhnout Českomoravskou vysočinu v sobotu a v neděli," řekla ředitelka závodu Zora Honzlová.

Podle posledních přihlášek je do druhého ročníku seriálu přihlášeno 72 žen a 82 mužů. V Novém Městě je nejprve čeká 28. a 29. prosince prolog klasickou technikou a závody na 10, respektive 15 km volně. O den později se pojede sprint v Praze a pak se seriál vrátí na Moravu, kde se třetí část Tour de Ski pojede jako náhrada za Oberstdorf.

Podle upřesněného programu na Nový rok vyběhnou muži ve 12:30 k závodu volnou technikou na 15 kilometrů a ženy v 15:30 na desítku. Oba budou stíhací se startovními handicapy, které určí odstupy v celkovém pořadí po prvních třech etapách. O den později se poběží obvyklým intervalovým způsobem - ženy čeká v poledne klasická desítka, o dvě hodiny později vyrazí první muž na patnáctikilometrovou trať.

Reklama

Související témata: