Hlavní obsah

Slalomář Krýzl si čtvrtým místem opět zlepšil maximum v EP

SAN VIGILIO

Český lyžař Kryštof Krýzl těsně nedosáhl na medailové pozice v závodu Evropského poháru, čtvrtým místem ve slalomu v San Vigiliu si nicméně opět vylepšil své maximum. V Itálii v pátek ztratil 12 setin sekundy na stupně vítězů a navázal na bodované třinácté místo ze čtvrtečního obřího slalomu.

Článek

"Povedlo se mi hlavně druhé kolo, po prvním jsem byl dvanáctý. Trať byla hodně těžká, ale skvěle připravená," řekl spolupracovníkovi ČTK Krýzl, který se během posledních dvou týdnů dostal v EP třikrát do elitní desítky. Ještě lepší výchozí pozici měl Filip Trejbal, který byl po úvodním kole čtvrtý, druhé dějství však nedokončil.

Juniorka Klára Křížová skončila v superobřím slalomu v Davosu sedmá a zaznamenala také svůj nejlepší výsledek v Evropském poháru i v této disciplíně.

Výsledky:
Muži - slalom: 1. Hirscher (Rak.) 1:38,72, 2. Juasa (Jap.) -0,41, 3. Dragšič (Slovin.) -1,54, 4. Krýzl -1,66, ...Trejbal, Vráblík, Bank (všichni ČR) nedokončili.
Ženy - super-G: 1. Candiagová (It.) 1:12,74, 2. Walzová (Něm.) -0,43, 3. Hitchcocková (USA) -0,87, ...7. Křížová -1,04, 39. Hrstková (obě ČR) -2,61.

Reklama

Související témata: