Hlavní obsah

Palander vyhrál potřetí obří slalom v Alta Badii, Bank nebodoval

ALTA BADIA

Už potřetí za posledních pět let vyhrál obří slalom v italské Alta Badii Fin Kalle Palander. Stejně jako při svých předchozích triumfech loni a v roce 2003 vedl bývalý mistr světa i v neděli už po prvním kole a tíhu favorita unesl. Druhý skončil se ztrátou 42 setin Rakušan Benjamin Raich a vrátil se do čela Světového poháru.

Článek

Český reprezentant Ondřej Bank už potřetí za sebou na stejném místě ve stejné disciplíně nebodoval, v neděli mu k postupu mezi elitní třicítku chybělo 32 setin. Celkově obsadil 37. místo.

Třicetiletý Palander měl před druhým kolem na Raicha náskok 16 setin a svůj náskok ještě zvýšil. "Tuhle sjezdovku miluju," prohlásil pod svahem Gran Risa po svém prvním vítězství v sezóně. "Bylo to ale vydřené vítězství. Měl jsem rychlé pasáže, ale udělal i hodně chyb a v druhém kole si myslel, že to nebude na 'bednu' stačit," přiznal Fin.

Raichův největší soupeř v boji o velký křišťálový glóbus Švýcar Didier Cuche zůstal bez bodů. Další z kandidátů na trofej Američan Bode Miller zničil v prvním kole vázání.

Na nová pravidla v neděli jako první doplatil nositel červeného trikotu pro lídra disciplíny Ted Ligety. Protože se dostavil pozdě na večerní losování startovních čísel, vyrazil na trať až jako pětačtyřicátý. Čtyři minuty zpoždění jej stály pokles o 30 míst. "Je to nefér a k smíchu," reagoval Američan. Přesto se dokázal prosadit na pátou příčku a udržet vedení v obřím slalomu.

V pondělí se v italském středisku uskuteční slalom.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články