Hlavní obsah

Bauer bude ve sprintu na Hradě hájit vedení v Tour de Ski

PRAHA

Praha bude poprvé v historii hostit Světový pohár v běhu na lyžích. Na uměle vytvořené trati na Hradčanském náměstí se elita utká ve sprinterském závodě volnou technikou ve třetím pokračování seriálu Tour de Ski, jehož nejvýraznější postavou je zatím Lukáš Bauer.

Článek

Sprint nepatří k silným stránkám českého reprezentanta, a tak jeho hlavním úkolem bude v metropoli ztratit co nejméně z komfortního náskoku 47 sekund před nejbližšími soupeři, který si vypracoval při dvou triumfech v Novém Městě na Moravě. Jen o málo větší ztrátu mají ve "smečce" Bauerových pronásledovatelů devátý Martin Koukal a patnáctý Martin Jakš.

Soutěž žen je mnohem vyrovnanější, vedoucí Marit Björgenová z Norska má po dvou závodech jen dvoudesetinový náskok před Švédkou Charlotte Kallaovou, Polka Justyna Kowalczyková je o sedm sekund zpět. Nejlepší česká reprezentantka Iva Janečková je osmatřicátá s mankem téměř dvou a půl minuty.

Pražský díl osmidílného seriálu začne v 11:45 kvalifikacemi. Finálové boje vypuknou na okruhu o délce 350 metrů ve 14:00.

Reklama