Hlavní obsah

Podle Záhrobského byl výpadek slalomářské šampiónky ojedinělý

PRAHA

Za ojedinělý výpadek označil trenér Petr Záhrobský výkony dcery Šárky při závodech Světového poháru ve sjezdovém lyžování v rakouském Lienzu. Mistryně světa tam nepostoupila v obřím slalomu, ale ani ve své nejsilnější disciplíně slalomu do bodované třicítky a před dalším kláním SP ve Špindlerově Mlýně prý bude muset trochu pozměnit trénink a najít pohodu ze začátku sezóny.

Článek

Záhrobská měla skvělý úvod zimy. Ve slalomu byla třikrát v desítce a jednou druhá v Panoramě. Na domácí závod se teď bude od Nového roku připravovat ve Špindlerově Mlýně, kde se bude snažit najít formu. "Je možné, že nám odešla forma, ale spíš to je proto, že se tam nedařilo více favoritkám. Byl tam ledový sníh," řekl ČTK Záhrobský. "Šárka ale nejela dobře, jen nevím proč," připustil.

Ani odborníci podle Záhrobského nepoznali, že jeho dcera jela pomalu. "Chyběla tomu jiskra. Na ledě jí to nešlo, i když jsme to trénovali," líčil Záhrobský, ale velkou hlavu si z toho nedělá. "Stalo se a nevyšel nám jeden víkend, není to nic dramatického. Takové výpadky se stanou, je to jako špatné podání v tenise," pokusil se o přirovnání. "Kdybychom takhle jeli celou sezonu, tak je něco špatně, ale my měli fantastický začátek," dodal.

Záhrobská nicméně není v dobré situaci, zvlášť před závody na domácí půdě. Změní proto trénink. "Budeme víc jezdit na placatých sjezdovkách, aby zase získala skluz," vyhlásil kouč. Na Silvestra se lyžařka může odreagovat, bude na kopci ve Vítkovicích, kde vyrůstala a učila se lyžovat, křtít novou sjezdovku svým jménem.

Pak pojede do Špindlerova Mlýna. "Když někdo lyžování rozumí, musel takový výsledek očekávat," řekl Záhrobský. "A může se stát, že ji Špindl zase nakopne," věřil.

Reklama