Hlavní obsah

Vítězný Bauer: Jsem dělník, jedu pořád naplno

Václav ProcházkaSport.czPrávo

Zpátky v čele etapové bitvy Tour de Ski je po úterním vítězství v Novém Městě lyžař Lukáš Bauer. Český reprezentant po triumfu ve stíhacím závodě jde do druhé poloviny seriálu s minimálním náskokem před krajanem Martinem Koukalem. „Chtěl jsem dostat zpět zlatý dres pro prvního závodníka,“ řekl Bauer v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Už jste si pomalu zvykl na sólo jízdy. Jak se vám líbí táhnout celé pole Tour de Ski?

Bylo to tentokrát hodně obtížné. A je to o to těžší, když víte, že se za vámi dá dohromady deset patnáct silných lidí, kteří budou vepředu střídat a spolupracovat. Ale než s nimi, radši jedu sám.

Co jste plánoval před startem?

Dostat zpět zlatý dres pro prvního. Potřeboval jsem dojet vedoucího Östensena. To se povedlo, ale zlomil mi ve druhém kole hůlku. Jak jsem byl rozjetý, přejel jsem místo, kde stál někdo ze servisu. Paradoxně mi na chvíli podal hůlku někdo od Norů, ale o kus dál už stál Vít Fousek (servisman- pozn. aut.) a ten mi vrazil do ruky správné náčiní.

Byla to od Nora náhoda, nebo záměr?

Každý druhý nebo třetí krok se mi dotkl hůlky, když jel za mnou. Ale bylo to asi tím, že chtěl být v kontaktu. To se prostě stane.

Věděl jste vůbec, že je v cíli hned za vámi týmový kolega Martin Koukal?

V půli roviny jsem se ohlížel, Martina jsem si vůbec nevšiml. Až když jsem spadl v cíli, komentátor Škorpil křičel do rozhlasu, že je Kukin druhý. Paráda. Ale i jedenácté místo Martina Jakše je super.

Měl jste závěr pod kontrolou?

Samozřejmě jsem věděl, že se formuje silná skupina. Piller sjel velkou ztrátu.Už před stadionem jsem ale věděl, že přijedu první. Jsem šťastný, že to vyšlo, zklamaný, že náskok je jen přes tři sekundy.

Jak jste na tom po polovině závodu se silami?

Je to znát stále víc. Dám si výklus, masáž, postel.

Co dál?

Najet v dalším závodě co nejvíc. Bylo by to dobré při tomhle formátu, který mi moc nevyhovuje. Jsem dělník, co jede furt naplno. Musí.

Reklama

Související témata: