Hlavní obsah

Německé biatlonistky i po výpadku na prvním úseku vyhrály štafetu v Oberhofu

OBERHOF

Také třetí štafetový závod v letošním Světovém poháru biatlonistek vyhrály Němky. Ve čtvrtek v domácím prostředí v Oberhofu se radovaly navzdory tomu, že na prvním úseku musela Simone Denkingerová absolvovat dva trestné okruhy a předávala až jako devátá se ztrátou téměř minuty a půl na průběžně vedoucí Rusko.

Článek

Její kolegyně Andrea Henkelová, Kathrin Hitzerová a Kati Wilhelmová však zvládly své šestikilometrové úseky bravurně a finišmanka Wilhelmová byla k radosti 18 tisíc diváků v cíli o 12 sekund dříve než druhá štafeta Francie. Tu vytáhla k nejlepšímu výsledku v sezoně Sandrine Baillyová, třetí skončily Rusky, které byly dosud dvakrát druhé.

České biatlonistky mezi dvanácti štafetami v Oberhofu chyběly, neboť Zdeňka Vejnarová šetřila síly, aby se dostala do závodu s hromadným startem. Muži včetně českého kvarteta mají svůj předposlední společný závod na 4x7,5 kilometru před únorovým mistrovstvím světa na programu v pátek večer.

SP v biatlonu - Oberhof (Něm.)
Ženy - štafeta (4x6 km)
1. Německo (Denkingerová, Henkelová, Hitzerová, Wilhelmová) 1:15:41,1 (2 tr. okruhy), 2. Francie (Perettová, Becaertová, Macabiesová, Baillyová) -12,2 (0), 3. Rusko (Slepcovová, Něupokojevová, Mojsejevová, Gusevová) -26,0 (1), 4. Norsko -1:28,4 (0), 5. Bělorusko -2:02,1 (0), 6. Ukrajina -2:37,0 (0).

Reklama

Související témata: