Hlavní obsah

V Liberci je připraven běžecký okruh pro první závody SP

LIBEREC

V Liberci je již připraven běžecký okruh pro závody Světového poháru kategorie B v severské kombinaci, naplánované na 12. a 13. ledna. Trať ve Vesci dlouhou 3,75 kilometru pokrývá zhruba 40 centimetrů technického sněhu, dostatek sněhu leží i na skokanském můstku na Ještědu. ČTK to v pátek řekl mluvčí organizačního výboru mistrovství světa v klasickém lyžování Zdeněk Soudný.

Článek

"Při poháru vyzkoušíme tratě a můstky před únorovými závody Světových pohárů v bězích, skocích a severské kombinaci, které se stanou generální zkouškou na mistrovství světa," uvedl Soudný.

Na okruhu ve Vesci stále pracují sněžná děla a tyče a vyrábějí tam další technický sníh. "Město Liberec má v areálu 22 děl a dalších osm děl a osm tyčí poskytuje firma Snowhill. Před Tour de Ski v Praze pronajalo město pořadatelům dvě děla pro výrobu sněhu na Šumavě. Zasněžování ve Vesci to neohrozilo," prohlásil Soudný.

Na můstcích na Ještědu a na okruzích ve Vesci se uskuteční 9 závodů SP

Prvním Světovým pohárem elitní kategorie budou v Liberci 8. a 9. února skoky na lyžích, od 15. do 17. února se v Liberci utkají sdruženáři a od 16. do 17. února běžci a běžkyně. Na můstcích na Ještědu a na okruzích ve Vesci se uskuteční celkem devět závodů Světového poháru. Podle Soudného přeje zatím pořadatelům počasí, již tři týdny jim mrazy dovolují umělé zasněžování.

Tratě ve Vesci může využívat také veřejnost. V Liberci a v jeho okolí leží nyní pouze několik centimetrů přírodního sněhu a bez okruhu ve Vesci by museli běžkaři do více než deset kilometrů vzdáleného Bedřichova.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články