Hlavní obsah

Záhrobská ve Špindlu nebude chybět, pojede s ochrannou čočkou

ŠPINDLERŮV MLÝN

Ve startovním poli víkendových závodů Světového poháru v alpském lyžování ve Špindlerově Mlýně nebude chybět jméno Šárky Záhrobské. Nejlepší česká lyžařka současnosti, která si při křtu sjezdovky ve skiareálu ve Vítkovicích poranila na Silvestra oko, absolvovala v pátek poslední lékařskou prohlídku a dostala zelenou ke startu. Závody nicméně absolvuje s ochrannou dioptrickou čočkou.

Článek

„Šárka se podrobila v nemocnici na pražské Bulovce ošetření, při němž jí lékaři vyňali ochrannou dioptrickou čočku. Pět stehů ve víčku ale bohužel stále dráždí oko. Proto jí byla nainstalována jiná čočka s jednou dioptrií, která sice v určitém úhlu rozostřuje vidění a v jiném úhlu způsobuje problémy s periferním viděním. Jsme ale naplněni optimismem. Šárka ráno trénovala a chce před domácími fanoušky jet,“ seznámil novináře se situací otec a trenér mistryně světa ve slalomu Petr Záhrobský.

Podle kouče naší jedničky zasáhne Záhrobská do obou závodů. „Hematom ve víčku sice potřebuje ještě čtyři až pět dní na doléčení a v pořádku by to mělo být až při podniku v Mariboru. Na to, že bychom některý ze závodů vypustili, ale nemyslíme. Šárka pojede, i když osobně nejsem přesvědčen, že jsme za těchto podmínek schopni odvést stoprocentní výkon. Bylo by dobré, kdyby svítilo sluníčko, v mlze nebo za sněžení je to s viděním horší,“ dodal Záhrobský.

Spolu se Záhrobskou se tak během víkendu představí celkem sedm českých závodnic. V sobotním obřím slalomu doplní pětičlenné družstvo A-týmu Veronika Bubáková, nedělní slalom pojede jako šestá do party Eva Sochorová. Při posledním podniku SP ve Svatém Petru v roce 2006 se vedle Záhrobské podařilo bodovat také Evě Kurfürstové a Lucii Hrstkové. „Tenkrát se mi podařilo vůbec poprvé v životě získat body ve Světovém poháru. Nebylo by špatné, kdyby to dopadlo podobně,“ vzpomínala se smíchem Kurfürstová. „Na to, jak jsem spadla v cíli, se opravdu nezapomíná,“ doplnila dobře naladěná Hrstková.

Česká nominace pro závody SP ve Špindlerově Mlýně
Obří slalom (sobota 5. ledna)
Šárka Záhrobská, Lucie Hrstková, Michaela Smutná, Eva Kurfürstová, Petra Zakouřilová, Veronika Bubáková
Slalom (Neděle 6. ledna)
Šárka Záhrobská, Lucie Hrstková, Michaela Smutná, Eva Kurfürstová, Petra Zakouřilová, Eva Sochorová

Reklama

Související témata: