Hlavní obsah

Trať ve Špindlu? Nejtěžší je to, jak je lehká, soudí Pärsonová

Pozvolný úvod na pláni zvané Hřiště, pak zprudka dolů přes Velký hank, opět takřka rovný úsek a nakonec přes prudký Malý hank do cíle. Černá sjezdovka ve Svatém Petru, kde se o víkendu pojedou dva závody Světového poháru žen v alpském lyžování, nepatří mezi žádné vraždy. I tak z ní ale mají i ty nejlepší závodnice respekt!

Článek

„Kopec je o něco mírnější než obvykle svahy pro obří slalom bývají. Jsou tam nejméně dvě hodně placaté pasáže a v kombinaci s přechody na prudší části je to technicky náročné. Nesmíte chybovat! Právě v těch přechodech vidím největší nebezpečí,“ varovala po pátečním svezení na svatopetrské sjezdovce letošní suverénka obřího slalomu Denise Karbonová z Itálie.

Slova vítězky všech tři předešlých závodů v obřím slalomu potvrzuje i legendární Anja Pärsonová. „Černá sjezdovka nahoře zase není tak prudká, jak se často říká. Vlastně je to celkem lehký svah, ale to právě dělá závod těžkým. Uděláte jednu chybičku a jste ze hry. Přitom musíte jet pořád na maximum a šlapat do toho, abyste byli rychlí,“ prohlásila švédská lyžařka.

Vzpomínky na triumf nad Kosteličovou 

Sedminásobná mistryně světa se do Špindlerova Mlýna vrátila po dvou letech se vzpomínkou na vítězství ve slalomu. „Závod se mi tehdy vyloženě povedl, porazila jsem i Janicu Kosteličovou. Ale z toho, co jsem řekla o trati, vyplývá, že se těžko něco odhaduje. Letos mi to v technických disciplínách zatím moc nejde, takže budu ráda, když zajedu slušný výsledek a posbírám alespoň nějaké body,“ dodala pátá žena průběžného pořadí SP.

Karbonová věří, že se jí podaří v obřím slalomu zopakovat vynikající výsledky z úvodu sezóny. „Určitě startuju proto, abych vyhrála! Ale jak už jsem řekla, nebude to jednoduché. Pódium bude super. Jinak beru jakýkoliv dobrý výsledek,“ uzavřela specialistka na točivé disciplíny.

Závodnice pojedou ve Špindlerově Mlýně v každé disciplíně o finanční prémii 100 tisíc švýcarských franků, průběžné vedení v pořadí slalomu i celého hodnocení Světového poháru bude ve Špindlerově Mlýně hájit Rakušanka Nicole Hospová.

Reklama