Hlavní obsah

Nadějná seniorka Kurfürstová drží plyn

ŠPINDLERŮV MLÝN

Před více než 10 lety na černé sjezdovce ve Svatém Petru sbírala první domácí tituly, o víkendu na ní chce lyžařka Eva Kurfürstová body ve Světovém poháru. „Je to pro mě jako včera, tehdy jsem byla nadějná juniorka,“ říká vytrvalkyně mezi brankami.

Článek

Nezlomily ji zdravotní problémy. A dočkala se sezóny takřka životní. „Teď jsem nadějná seniorka,“ usmívá se třicetiletá karvinská závodnice, která se v prosinci 2005 brala první body ve SP. Právě ve Špindlu – a v obřáku. „V disciplíně, kde se to nečekalo, ale zdejší sjezdovka mi na ni sedí. Je strmá, jako relativně lehká váha nemám ráda roviny,“ říká.

Cítí, že i znalost trati jí může pomoci. „Na zlomech, hlavně při nájezdu na velký hank, můžu držet plyn,“ líčí. Víc bodů ale sbírala nejen v téhle zimě ve slalomu, který léta s tátou-trenérem piluje nejvíc. V téhle sezóně mezi 30 bodujícími ve SP byla třikrát, nejvýše 20. v Aspenu.

„Pista zdá se bude ledová, vydrží, což je pro nás z konce startovky dobře,“ libuje si nad podmínkami pro boj o další body. Po Lienzu, kde skončila 23. a porazila též Záhrobskou, cítí, že je blízko i k elitní patnáctce. „Teď je hlavní vyjet další body, abych vylepšila startovní číslo a mohla dál útočit,“ dodává.

Reklama