Hlavní obsah

Záhrobská: Každý postup do 2. kola v obřím slalomu beru jako úspěch

ŠPINDLERŮV MLÝN

Stejně jako před dvěma lety, i letos dosáhla Šárka Záhrobská v obřím slalomu Světového poháru ve Špindlerově Mlýně na sedmadvacátou příčku. Po prvním kole sobotního závodu přitom neměla daleko k první dvacítce, ve druhém kole ale zajela třiadvacátý čas a v celkovém pořadí se o šest příček propadla. „Nejsem v obřím slalomu tak stabilní jako ve slalomu,“ komentovala své umístění úřadující mistryně světa ve slalomu.

Článek

Před dvěma lety nakoukla ve Špindlerově Mlýně podruhé v kariéře v obřím slalomu mezi bodovanou třicítku a vylepšila své dosavadní maximum, kterým bylo 29. místo z rakouského Lienzu v roce 2003. „To bylo ale úplně o něčem jiném. Trať byla odlišná, sněhové podmínky byly jiné. Už si na pocity z toho závodu moc nevzpomínám, přece jen se od té doby jela spousta jiných,“ prohlásila Záhrobská po skončení sobotního podniku při rozhovoru s novináři.

V obřím slalomu nepromlouvá do světové špičky tak jako ve slalomu speciál, na kontě už ale má umístění v první desítce, loni v lednu skončila ve slovinské Kranjské Goře sedmá. V aktuální sezóně zatím zůstává jejím maximem jedenáctá příčka z kanadské Panoramy. Přesto hodnotila své vystoupení ve Špindlerově Mlýně kladně. „Mám dobrý pocit. Nejsem v obřím slalomu tak stabilní jako ve slalomu, a proto beru každý postup do druhého kola jako úspěch,“ uvedla.

Ochranná kontaktní čočka, s níž musí závodit po zranění oka při nešťastném křtu sjezdovky ve skiareálu v krkonošských Vítkovicích, prý na její výkon neměla vliv. „Čočka v oku mi nevadí. Sama jsem si ji vyžádala, jinak mě škrábou stehy do oka. Problémy s viděním jsem neměla. Kdyby se i minimální problém objevil, tak do závodu nenastoupím,“ uzavřela česká sjezdařská jednička krátké zastavení u novinářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články