Hlavní obsah

Lukáš Bauer opět proslavil Boží Dar

BOŽÍ DAR

Zvonění kravských zvonců, mávání vlajek a bouřlivý pokřik HOU HOU HOU Lukáš Bauer - to byly projevy nadšení, které čekaly vítěze Tour de Ski v pondělí navečer doma v Božím Daru v Krušných horách.

Článek

Lukáš Bauer se postaral o další skvělý sportovní triumf. S přehledem vyhrál Tour de Ski, obdobu cyklistické Tour de France. V osmi závodech byl v cíli pětkrát první a je současným lídrem Světového poháru.

Proslavuje nejen Česko, ale také horské městečko v Krušných horách, kde žije, a které mu v pondělí připravilo u jeho rodinného domu, který leží přímo na začátku krušnohorské běžkařské magistrály, malé, ale o to víc srdečnější přivítání.

„Když se na jeho vítězství v Tour de Ski budu dívat jen marketingově, tak je to velká propagace našeho města a celého regiónu nejen u nás, ale také významně v sousedním Německu. Na německém Eurosportu byl Boží Dar v neděli v souvislosti s jeho mimořádným sportovním výkonem jmenován nejméně dvacetkrát,“ řekl Právu starosta Božího Daru Jan Horník.

Dřevěný globus jako připomínka

Na hrdinu rychlých tratí se připravili s uvítáním místní běžkaři, přátelé a členové Lyžařského klubu Slovan Karlovy Vary s dárky a s kyticemi a starosta Božího Daru Jan Horník. Lukáš Bauer od nich dostal i malý dřevěný globus jako připomínku, aby si vybojoval ten velký kříšťálový, který dostává vítěz Světového poháru.

Na vítěze Tour de Ski se samozřejmě nejvíc těšila hlavně jeho rodina - manželka Kateřina tříletý synek Matyáš a sotva roční dcerka Aneta. „K večeři čeká Lukáše večeře v podobě kuřecích stehýnek se špenátem a bramborovými noky. Ale ze všeho nejvíc se Lukáš těšil na nás a my na něj. Zítra určitě půjde s malým bobovat,“ prozradila Právu Kateřina Bauerová.

Reklama